Belediye Başkanından Çimentoculara Tepki! Fiyatlar Düşmezse Kendi Santralimizi Kurarız

Belediye Başkanından Çimentoculara Tepki! Fiyatlar Düşmezse Kendi Santralimizi Kurarız

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'nin en pahalı betonunun Gaziantep'te kullanıldığına dikkat çekerek indirim yapılması gerketiğini belirtti ve, "Aksi takdirde kendi beton santralimizi kuracağız" dedi.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde 10 günde yüzde 43 zamlanan çimento fiyatları, inşaat sektörünü resmen ayağa kaldırdı. Bayramdan önce bin 750 liraya satışı yapılan 1 metreküp hazır betonun fiyatı 2 bin 500 TL + KDV olurken, vadeli alımlarda bu rakam 2 bin 950 liraya yükseldi.  

İnşaat sektörü temsilcileri, çimento fiyatlarına bayramdan bu yana yüzde 43 zam geldiğine dikkat çekerek, bu zammın maliyetten bağımsız olduğu, tekelleşen firmaların kafalarına göre artış uyguladıklarını belirterek Ticaret Bakanlığı’nı da göreve davet etti. Müteahhitler, inşaatları durdurarak protesto etmeyi de gündeme getirdi. 

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında, Gaziantep'te 2+1 evlerin fiyatlarının 3 milyon ile 5 milyon TL arasında olduğuna, dar gelirlilerin ev almasının zorlaştığına, fiyatların temel sebebinin de maliyetler olduğuna dikkat çekti. Tahmazoğlu, yüksek fiyatlı beton ve çimento ile ilgili bir şeyler yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Mehmet Tahmazoğlu, bunun ardından konuya ilişkin https://twitter.com/mtahmazoglu resmi X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanını Tahmazoğlu, söz konusu paylaşımında "Gaziantep Müteahhitler Odası, Türkiye’nin en pahalı betonunun ilimizde kullanıldığı için konut fiyatlarının yüksek olduğunu ifade etti.

Biz de şehrimizin beton firmalarına fiyatları Türkiye ortalamasına indirmesi için çağrıda bulunuyoruz.

Aksi takdirde, beton santralleri kurarak ucuz betona erişimi biz sağlayacağız" ifadelerine yer verdi. 

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı ndan çimentoculara sert çıkış: Fiyatlar düşmezse, kendi beton santralimizi kuracağız

Mehmet Tahmazoğlu'nun bu paylaşımına yüzlerce yorum geldi. Kimi vatandaşlar inşaat sektöründeki kriz bu şekilde durdurulabilecekse bu zamana kadar neden ucuz beton santrallerinin kurulmadığını sorarken, kimileri de Suriye'ye her gün ortalama 400 tır aracılı ile Kilis'ten çimento çıktığına ve bunun kısıtlanması gerektiğine dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.